Мені тяжко
Доброго дня, мені останній час дуже тяжко, я нічого не хочу, я знаходжусь в Польщі, кожна проблема це якась величезна справа
Через це я дуже нервуюсь останнім часом, думки йдуть і йдуть
Не можу постійно думати
З дитинства маю навязщіві думки, постійно, якщо я не зроблю це так, то трапиться щось
І через це я дуже тривожусь, я хочу щось змінити та не мати постійні думки, як це зробити правильно мені?
Відповіді
8Вітаю, Катя.
"З дитинства маю навязщіві думки, постійно, якщо я не зроблю це так, то трапиться щось" на мій погляд це запит на психотерапію. Проблема, прояви якої зараз ви описуєте формувалась довгий час, то ж вирішити її у форматі короткострокової консультації сумнівно. Звійсно це може допомогти та підтримати, та самої проблеми не вирішить.
У вашій ситуації я бачу вихід у формуванні нового досвіду. Ваша психіка просто не вміє " розслаблятись", бо навчилась жити в такому режимі змалку. Тоді це було вимушено, та зараз Ви можете розширити свої можливості реагування. Крок за кроком, у вашому темпі та з врахуванням ваших ресурсів, це можна змінювати. Але це потребує часу, зусиль та іншої людини, бажано що б це був хороший психотерапевт.
Доброго дня!
Якщо про самопоміч, то спробуйте вести щоденник і прослідкувати як запускаються Ваші навʼязливі думки, в яких ситуаціях, що виступає маркером цих думок.
Тривожність - це передстан і добре було б зрозуміти що за тривожністю.
Я б Вам рекомендувала консультацію психіатра з подальшою медикаментозною підтримкою у разі необхідності.
І роботу з психологом, психотерапевтом.
Запрошую, якщо відгукнусь
Катя, приглашаю вас на психологическую консультацию в Варшаве - офлайн или онлайн.
Работаю с состояниями тревожности и внутренней перегрузки. Буду рада помочь вам разобраться и найти больше спокойствия и опоры.
Вітаю! З тривогою та нав'язливими думками легше впоратися з підтримкою спеціаліста. Звичайно, можна спробувати самостійно. Тут важливо змінити спосіб життя, працювати і з тілом, і мисленням. Варто змінювати ставлення до думок, вчитися змінювати їх продуктивними. Є різні техніки, які Ви можете застосувати, знайти в інтернеті, але самостійно може бути важко, тому коротший шлях - це робота з психологом.
Доброго дня. Якщо немає можливості або бажання йти з цим в психотерапію, то пошукайте на просторах інтернету "Щоденник по роботі з тривожними думками". І самостійно, крок за кроком почніть з цим працювати. Потрібна, звичайно, дисципліна, і результат буде не завтра, але буде, якщо робити.
Бажаю вам сил та витримки впоратись.
Колись за допомогою такого щоденника я сама впоралась з надмірною тривогою, бо була маленька дитина і не було коштів на психолога. Тому знаю, що працює, треба тільки робити.
Доброго дня. Те, що ви описуєте, дуже схоже на стан сильного виснаження і нав’язливі тривожні думки. У такому стані будь-яка проблема справді може відчуватись як дуже велика. З цим можна працювати — нав’язливі думки і тривогу реально зменшити за допомогою терапії. Перший крок — навчитися не боротися з думками, а змінювати реакцію на них. Якщо хочете, ми можемо спокійно розібрати вашу ситуацію і знайти спосіб, який допоможе вам відчути більше полегшення.
Вітаю, Вам тяжко опиратися на власні сили, ніби Ви щось зробите погане. А якщо зробите то вже не вдасться виправити чи змінити, думки не переходять в дію. Ви втомилися, бо страх не дає діяти, розв'язувати повсякденні питання. Можу запросити на консультацію, якщо щось відгукнулося. Бережіть себе 🌸
Катю, вітаю.
Краще звернутись до спеціаліста, щоб дізнатися деталі вашого стану.
Як варіант на зараз, спробуйте - Не боротися з думками
Нав’язливі думки посилюються, коли з ними боротися.
Краще сказати собі:
І переключити увагу на дію.