Що робити в даній ситуації?
я сприймаю розмову до мене як атаку, мені здається, що всі до мене погано ставляться, я постійно зі сльозами на очах, мені хочеться комусь поскаржитись, як до мене чи несправедливо чи погано відносяться. І саме цікаве що я розумію, що все добре і це не є приводом для сльоз чи вияснення стосунків, а всередині завжди піднімаються якісь образи і навʼязливі думки, до всіх оточуючих
Відповіді
16Доброго дня! Вам здається, що всі погано до вас ставляться, але немає підтвердження, що так воно і є. Ту скоріш за все є глибинне переконання, яке йде ще з дитинства, і досвід взаємодії де ви зіштовхувались із поганим ставленням до себе. Тут може бути робота з автоматичними думками, які запускають ваші відповідні емоції і поведінкові реакції - підхід КПТ або ірраціональні переконання - підхід РЕПТ.
Мені видається,що вам потрібне відображення від психолога з приводу того чи ця реакція та ставлення нормальні чи ні. Якщо ви готові дослідити це-запрошую вас
Вітаю. Можемо з цим попрацювати. Звертайтесь. І бережіть себе!
Добрий ранок.
Образи та нав’язливі думки щодо оточуючих, які піднімаються всередині, часто мають коріння у попередньому життєвому досвіді.
Запрошую вас на консультацію. Разом ми зможемо розібратися з цими переживаннями, щоб ви відчули полегшення та більше ясності у ситуації.
Найкраще, що Ви могли б зробити - це піти до психолога та розібратися з цими почуттями, образами, думками. Психіка каже Вам "я не справляюсь, мені треба щось переосмислити, мені треба підтримку". Ви вже на вірному шляху, замислились і спитали поради, що робити. Це правильне виважене рішення, але одної поради буде замало. Оберіть фахівця за вподобанням і сходіть на консультацію. Я особисто працюю з нервовою системою через нейробіологічні методики, що дозволяють ефективно працювати з травмами, емоціями, думками. Мозок і тіло здатні змінюватись у безпечних стосунках з терапевтом. Тож бажаю Вам знайти свого терапевта та отримати бажаний результат. Будьте здорові та щасливі!
Настя,🌸 добре Вас розумію, можливо, мова йде про Ваші особисті границі, які складно захищати. Це повʼязано з відсутністю досвіду опори на себе, довірі своїм почуттям і тілесним відчуттям, коли хочеться сказати «ні» чи позлитись, але є внутрішні страхи ї думки, що це неприйнятно чи страшно комусь причинити біль. Але , якщо навчитись виражати незадоволення і слухати тіло, яке нам підказує, хочемо ми чогось чи ні, зʼявляється впевненість і довіра собі, зникає страх відмовити і ми можемо чітко вибирати те, що підходить лише нам.❤️
Иногда так бывает, когда внутри уже есть накопленная уязвимость или прошлый опыт, где приходилось чувствовать себя непонятой, отвергнутой или несправедливо оценённой. Тогда психика начинает очень внимательно сканировать отношения и может воспринимать обычные слова или ситуации как угрозу. Вы при этом умом понимаете, что всё нормально, но эмоциональная часть реагирует быстрее. С такими вещами можно аккуратно разбираться обычно там есть важная история, которая просто хочет быть услышанной.
Вітаю!
Коли психіка перевтомлена або накопичилося багато образ і стресу, навіть звичайні слова можуть сприйматися як напад.
Тому виникає відчуття, ніби всі ставляться погано, з’являються сльози, образи і нав’язливі думки.
Ви при цьому помічаєте важливу річ: розумом розумієте, що ситуація не така критична, але емоції все одно накривають. Це означає, що всередині накопичилося багато напруги, якій просто потрібен вихід і розуміння.
Запрошую до себе на консультацію де можна спокійно розібрати, звідки береться ця чутливість до слів інших і як повернути більше внутрішнього спокою, щоб вас так сильно не ранили звичайні ситуації.
Вітаю, запрошую в роботу , гештальт терапевт.
Вітаю! Добре, що ви вже помітили, що сприймаєте це як атаку, важливо зрозуміти, чого ви найбільше боїтесь і не тому вимушено захищаєтесь.
Подальша робота фокусувалась на розумінні вашого емоційного досвіду та набуття нового, безпечного середовища, в якому можна довіритись. Це і дозволило б мати більше вільності та опори у собі. Запрошую на сесії!
Головне ваше запитання "де і з ким я раніше не відпустила це відчуття".
Чекаю вас на сесії, подосліджуємо разом
Те, що ви описуєте, дуже схоже на стан, коли всередині накопичилось багато напруги й старих образ, тому психіка починає сприймати навіть звичайні розмови як атаку. Це не означає, що з вами щось “не так” — просто ваша внутрішня система захисту зараз працює надто чутливо. З цим можна досить м’яко розібратися в терапії: зрозуміти, звідки береться така реакція і як повернути відчуття внутрішньої опори та спокою.
Якщо хочете розібрати це глибше і змінити звичні травмуючі реакції, можете написати мені.
У вас питання: "що робити в даній ситуації?" - просто так почати реагувати по іншому - це дуже складно, бо ви реагуєте імпульсивно, не замислюючись, тому що спрацьовують вже закладені реакції на тригери. Що робити? - йти в роботу з психологом, щоб прибрати ці автоматичні реакції.
Запрошую до себе в терапію,
Доброго дня!
Звернення до людини людиною є агресивним актом. Прояв цікавості є агресивною дією.
Ваш колишній досвід у спілкуванні зі значимими для Вас людьми міг призвести до того, що агресивну дію Ви можете «зчитувати» тільки з умовно негативним забарвленням. І тоді реакція так: сльози, оцінка і т.д.
Але життя - це загалом агресивний акт. Коли Ви чимось цікавитесь - Ви проявляєте агрессію.
Пропоную по досліджувати разом тему агресивності.
Доброго вечору.
Здається, якийсь патерн Ви можете переносити з дитинства. Варто пропрацювати об'єктні відносини в терапії зі спеціалістом, розібратися, чому Вам приходиться постійно захищатися, повернути внутрішній спокій та рівновагу. Звертайтеся. Всього доброго, бережіть себе.