Я не знаю чи залишати дитину
Я маю доньку 6 років. Розлучена. Знаходжуся за кордоном. Приїхала сюди з чоловіком, з яким були відносини 2 роки. Тут він мене покинув . Не пройшло і місяця я дізналася про вагідність. Він дитини не хоче. Мені дуже страшно. Самій. Треба напевно робити аборт. Але я відчуваю що не впевнена що хочу його робити. Я не знаю що робити взагалі. Підтримки немає
Відповіді
18Валя, доброго ранку! Рішення щодо власного життя можете прийняти тільки Ви самі. Всі відповіді тільки всередині нас самих, але важливо не приймати рішення під впливом почуттів страху, самотності чи образи на чоловіка або думки «а що люди скажуть». Це має бути тільки Ваше власне рішення. Спитайте в себе: а що хочу я насправді, якщо уявити що немає усіх тих почуттів, які зараз «накривають»?
Якщо Вам складно справитися самостійно зі своїми почуттями, зверніться до психолога.
Зараз на вас звалилося дуже багато одночасно: розрив стосунків, життя в іншій країні, відсутність підтримки, відповідальність за доньку і новина про вагітність. Не дивно, що вам страшно і важко зрозуміти, яке рішення правильне.
Схоже, що зараз ви ще не впевнені ні в одному з варіантів. І це важливо помітити. Рішення щодо вагітності варто приймати не лише зі страху чи відчаю, а коли є можливість трохи дослідити свої почуття, ресурси та можливі наслідки кожного вибору.
Спробуйте поставити собі кілька запитань: що у цій ситуації лякає найбільше? Чого б ви хотіли, якби поруч була підтримка? Які ресурси у вас є зараз, навіть якщо вони здаються невеликими?
Також важливо не залишатися з цим наодинці. Якщо є можливість, зверніться до психолога, кризового консультанта або соціальних служб у країні, де ви перебуваєте. Іноді одна підтримувальна розмова допомагає побачити більше варіантів, ніж здається зараз.
Бережіть себе. Вам не обов'язково вирішувати все сьогодні. Зараз найважливіше — знайти для себе трохи опори та підтримки, щоб рішення було вашим, а не продиктованим лише страхом.
Вітаю, Валентина.
Чим психолог може Вам допомогти?
Взяти відповідальність за своє життя і вчинки маєте Ви самі.
Ви автор свого життя, і ніхто інший.
Звертайтесь на консультацію і зануртеся у Всесвіт власного розуміння себе і свого Я.
Працюю з запитами підтримки, самооцінки, відчаю та травми.
Рада буду допомогти.
Життя - складна річ, як не крути, але пишемо ми його самі, і у кожного власна унікальна історія.
Почніть писати свою.