Що робити в даній ситуації?
я сприймаю розмову до мене як атаку, мені здається, що всі до мене погано ставляться, я постійно зі сльозами на очах, мені хочеться комусь поскаржитись, як до мене чи несправедливо чи погано відносяться. І саме цікаве що я розумію, що все добре і це не є приводом для сльоз чи вияснення стосунків, а всередині завжди піднімаються якісь образи і навʼязливі думки, до всіх оточуючих
Відповіді
19Вітаю. Те, що ви описуєте, - це стан, коли внутрішній «сигнал тривоги» спрацьовує занадто чутливо, навіть там, де немає реальної загрози. Виснажливо постійно відчувати потребу захищатися від світу, який сприймається ворожим, навіть коли розум каже зворотнє. Ваші образи та нав’язливі думки скоріш за все є голосом вашого минулого досвіду, який просто хоче бути почутим і захищеним. Терапія - це безпечний простір, де ми зможемо дослідити, чому звичайна розмова сприймається як атака, знайти коріння цих сліз та образ, та повернути вам відчуття внутрішнього спокою та безпеки у стосунках з іншими. Запрошую вас на консультацію, щоб разом розібратися, про що саме так сильно хоче «прокричати» ваша образа.
Вітаю. При спільній роботі - можемо пропрацювати нав'язливі думки.
Вітаю. Запрошую Вас на терапію. Знайдемо причину і зможете змінити реакцію.
Доброго дня! Вам здається, що всі погано до вас ставляться, але немає підтвердження, що так воно і є. Ту скоріш за все є глибинне переконання, яке йде ще з дитинства, і досвід взаємодії де ви зіштовхувались із поганим ставленням до себе. Тут може бути робота з автоматичними думками, які запускають ваші відповідні емоції і поведінкові реакції - підхід КПТ або ірраціональні переконання - підхід РЕПТ.
Мені видається,що вам потрібне відображення від психолога з приводу того чи ця реакція та ставлення нормальні чи ні. Якщо ви готові дослідити це-запрошую вас
Вітаю. Можемо з цим попрацювати. Звертайтесь. І бережіть себе!
Добрий ранок.
Образи та нав’язливі думки щодо оточуючих, які піднімаються всередині, часто мають коріння у попередньому життєвому досвіді.
Запрошую вас на консультацію. Разом ми зможемо розібратися з цими переживаннями, щоб ви відчули полегшення та більше ясності у ситуації.
Найкраще, що Ви могли б зробити - це піти до психолога та розібратися з цими почуттями, образами, думками. Психіка каже Вам "я не справляюсь, мені треба щось переосмислити, мені треба підтримку". Ви вже на вірному шляху, замислились і спитали поради, що робити. Це правильне виважене рішення, але одної поради буде замало. Оберіть фахівця за вподобанням і сходіть на консультацію. Я особисто працюю з нервовою системою через нейробіологічні методики, що дозволяють ефективно працювати з травмами, емоціями, думками. Мозок і тіло здатні змінюватись у безпечних стосунках з терапевтом. Тож бажаю Вам знайти свого терапевта та отримати бажаний результат. Будьте здорові та щасливі!
Настя,🌸 добре Вас розумію, можливо, мова йде про Ваші особисті границі, які складно захищати. Це повʼязано з відсутністю досвіду опори на себе, довірі своїм почуттям і тілесним відчуттям, коли хочеться сказати «ні» чи позлитись, але є внутрішні страхи ї думки, що це неприйнятно чи страшно комусь причинити біль. Але , якщо навчитись виражати незадоволення і слухати тіло, яке нам підказує, хочемо ми чогось чи ні, зʼявляється впевненість і довіра собі, зникає страх відмовити і ми можемо чітко вибирати те, що підходить лише нам.❤️
Иногда так бывает, когда внутри уже есть накопленная уязвимость или прошлый опыт, где приходилось чувствовать себя непонятой, отвергнутой или несправедливо оценённой. Тогда психика начинает очень внимательно сканировать отношения и может воспринимать обычные слова или ситуации как угрозу. Вы при этом умом понимаете, что всё нормально, но эмоциональная часть реагирует быстрее. С такими вещами можно аккуратно разбираться обычно там есть важная история, которая просто хочет быть услышанной.
Вітаю!
Коли психіка перевтомлена або накопичилося багато образ і стресу, навіть звичайні слова можуть сприйматися як напад.
Тому виникає відчуття, ніби всі ставляться погано, з’являються сльози, образи і нав’язливі думки.
Ви при цьому помічаєте важливу річ: розумом розумієте, що ситуація не така критична, але емоції все одно накривають. Це означає, що всередині накопичилося багато напруги, якій просто потрібен вихід і розуміння.
Запрошую до себе на консультацію де можна спокійно розібрати, звідки береться ця чутливість до слів інших і як повернути більше внутрішнього спокою, щоб вас так сильно не ранили звичайні ситуації.
Вітаю, запрошую в роботу , гештальт терапевт.
Вітаю! Добре, що ви вже помітили, що сприймаєте це як атаку, важливо зрозуміти, чого ви найбільше боїтесь і не тому вимушено захищаєтесь.
Подальша робота фокусувалась на розумінні вашого емоційного досвіду та набуття нового, безпечного середовища, в якому можна довіритись. Це і дозволило б мати більше вільності та опори у собі. Запрошую на сесії!
Головне ваше запитання "де і з ким я раніше не відпустила це відчуття".
Чекаю вас на сесії, подосліджуємо разом
Те, що ви описуєте, дуже схоже на стан, коли всередині накопичилось багато напруги й старих образ, тому психіка починає сприймати навіть звичайні розмови як атаку. Це не означає, що з вами щось “не так” — просто ваша внутрішня система захисту зараз працює надто чутливо. З цим можна досить м’яко розібратися в терапії: зрозуміти, звідки береться така реакція і як повернути відчуття внутрішньої опори та спокою.
Якщо хочете розібрати це глибше і змінити звичні травмуючі реакції, можете написати мені.